×

Workshops & Training

Er zijn verschillende mogelijkheden om met aanspreken aan de slag te gaan. Het programma wordt altijd op maat gemaakt. Hieronder vind je een illustratie van de mogelijkheden.

 

Incompany

 1. Een korte workshop van een halve dag. In het eerste deel gaat de groep in gesprek over gewenst en ongewenst gedrag en geeft Gytha een toelichting op de belangrijkste resultaten uit haar onderzoek. In het tweede deel bespreken we de meegenomen praktijkcases. Deze toetsen we aan een paar modellen en theorie uit het boek. Deze workshop is geschikt voor 8 tot 12 leidinggevenden of medewerkers.
 2. Train-de-manager. In vijf halve dagen verspreidt over een half jaar werken we intensief aan bewustwording van belemmeringen en het verbeteren van het eigen aanspreekgedrag én dat van de direct reports. Onderwerpen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld:
  • Wat is ongewenst gedrag? Wat is de ‘norm’? Waar ligt jouw grens?
  • Psychologische veiligheid en de invloed van macht.
  • Wat ons weerhoudt aan te spreken en hoe we daar actief tegengas aan kunnen geven.
  • Wat meer of scherper aanspreken de organisatie, jouw team en jou zelf oplevert.
  • Verschillende typen aansprekers en aangesprokenen; wat is de juiste stijl?
  • Van mono- naar dialoog.
  • Aanspreekbaar zijn; herkennen + ophalen van kritiek en daar op een goede manier mee om gaan.
  • Hoe stimuleer je je teamleden elkaar vaker aan te spreken en hoe borg je dit?

Deze workshops en trainingen gaan uit van het gedachtengoed zoals dat beschreven is in ‘Aanspreken? Gewoon doen!’ en worden uitgevoerd door Gytha of één van de partners van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling.

Een greep uit de reactie’s na afloop: ‘Heel herkenbaar!’, ‘Inspirerend’, ‘Helder en vriendelijk tegelijk’, ‘Je laat zien dat het ‘simple, but not easy is’, ‘Fijn dat ik zoveel praktische handvatten krijg aangereikt’, ‘Wij zijn allergisch voor docenten die zeggen “je moet”, gelukkig heb jij dat helemaal niet en ben je ook niet bang jezelf kwetsbaar op te stellen’, ‘Je wilt oprecht helpen’, ‘Veel van je geleerd!’. Uiteraard is het mogelijk u in contact te brengen voor een persoonlijke referentie.

 

Open trainingen

In samenwerking met een aantal zorgvuldig geselecteerde bureaus bieden we de mogelijkheid in te schrijven voor een open training. Deze trainingen zijn opgezet rond het boek ‘Aanspreken? Gewoon doen!’ en samen met Gytha vorm gegeven.

 • De eerst volgende mogelijkheid is een tweedaagse training voor middlemanagers en teamleiders op 10 en 31 oktober 2018 in Haarlem. Deze training wordt verzorgd door de Balm Academie en gegeven door Rafaela Colina.
 • Voor het NIVE verzorgt Gytha een uitgebreide interactieve lezing op 8 november. Meer info op http://www.nive.org/bijeenkomsten/website-2013/8-november-2018
 • In samenwerking met de Writers Academy verzorgt Gytha een programma van één dag waarin ze haar onderzoeksresultaten deelt, uitlegt waarom het zo lastig is en wat helpt om vaker of duidelijker aan te spreken. Uiteraard gaan we ook aan de slag met eigen cases en een selectie van de hulpmiddelen uit het boek. Geplande data: 2 april (Gent) en 26 november 2019 (Antwerpen).

 

Wil je een training ontwikkelen voor een specifieke doelgroep of meer informatie? Stuur een mail naar info@be7.nl.