×

Workshops & Training

Er zijn verschillende mogelijkheden om met aanspreken aan de slag te gaan. Hieronder vind je een illustratie van de mogelijkheden.

 1. Training ‘Aanspreken? Bespreek het gewoon!’ In een dag leren de deelnemers waarom aanspreken op ongewenst gedrag zo lastig is, hoe je dat op een goede manier kunt doen en hoe je omgaat met een defensieve reactie. Ook komt aan de orde wat de invloed is van hiërarchie en sociale veiligheid. In de middag bestaat de mogelijkheid met een acteur te oefenen. We maken het programma altijd op maat. Een mogelijke opbouw vind je onder de groene knop bij de Open Inschrijving training.
 2. Serie van drie tot vijf workshops. In deze serie nemen we meer tijd om de theorie uit het boek te doorgronden en gaan we oefenen met aanspreken en aanspreekbaar zijn. Tussendoor wordt het geleerde ook in de eigen praktijk uitgeprobeerd en we reflecteren samen op de resultaten.
 3. Train-de-manager / teamcoaching. In vijf halve dagen verspreidt over een half jaar werken we intensief aan bewustwording van belemmeringen en het verbeteren van het eigen aanspreekgedrag én dat van de direct reports. Onderwerpen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld:
  • Wat is ongewenst gedrag? Wat is de ‘norm’? Waar ligt jouw grens?
  • Psychologische veiligheid en de invloed van macht.
  • Wat ons weerhoudt aan te spreken en hoe we daar actief tegengas aan kunnen geven.
  • Wat meer of scherper aanspreken de organisatie, jouw team en jou zelf oplevert.
  • Verschillende typen aansprekers en aangesprokenen; wat is de juiste stijl?
  • Van mono- naar dialoog.
  • Aanspreekbaar zijn; herkennen + ophalen van kritiek en daar op een goede manier mee om gaan.
  • Hoe stimuleer je je teamleden elkaar vaker aan te spreken en hoe borg je dit?

Deze workshops en trainingen gaan uit van het gedachtengoed zoals dat beschreven is in ‘Aanspreken? Gewoon doen!’ en worden uitgevoerd door Gytha of één van de partners van Be7 Organisatie- en Leiderschapsontwikkeling.

Een greep uit de reactie’s na afloop: ‘Heel herkenbaar!’, ‘Inspirerend’, ‘Helder en vriendelijk tegelijk’, ‘Je laat zien dat het ‘simple, but not easy is’, ‘Fijn dat ik zoveel praktische handvatten krijg aangereikt’, ‘Wij zijn allergisch voor docenten die zeggen “je moet”, gelukkig heb jij dat helemaal niet en ben je ook niet bang jezelf kwetsbaar op te stellen’, ‘Je wilt oprecht helpen’, ‘Veel van je geleerd!’. Uiteraard is het mogelijk u in contact te brengen voor een persoonlijke referentie.

De live trainingen kunnen gecombineerd worden met het online programma.

Wil je een training ontwikkelen voor een specifieke doelgroep of meer informatie? Stuur een mail naar info@be7.nl.