×

Verdieping

Wil je meer weten over thema’s die raken aan aanspreken, aanspreekbaarheid of aanspreekgedrag? Grasduin dan in deze interessante artikelen of bekijk inspirerende filmpjes.

 

Bij het luisterboek

De bijlagen zoals opgenomen in het boek. Hierin vind je onder andere de onderzoeksverantwoording en alle gebruikte bronnen

Download pdf

Bij het luisterboek

De afbeeldingen zoals opgenomen in het boek.

Download pdf

Hier word je stil van …

Een hartekreet van een 16 jarige over het/haar klimaat. Dit is ‘aanspreken 2.0’…

Open link

Wanneer je beter niet kunt aanspreken

Jacob Jan Voerman verwoordt prachtig wanneer je je beter niet uit kunt spreken, maar gewoon moet slikken.

Download pdf

F*ck het functioneringsgesprek – artikel MT

Artikel in Management Team over de zin en onzin van functioneringsgesprekken.

Download pdf

Defensief gedrag

We zeggen allemaal open te staan voor kritiek, maar laten in ons gedrag iets anders zien. In dit HBR artikel legt Argyris de vinger op de zere plek.

Download pdf

Psychologische veiligheid

‘Een gevoel van psychologische veiligheid is een essentiële voorwaarde voor effectief leren in teams’, aldus Amy Edmondson.

 

Bekijk video

Groepsdynamiek

Lencioni heeft in een schema gezet wat de vijf grootste frustraties in een team zijn. Angst voor conflicten leidt tot een gebrek aan aanspreken.

Download pdf

Macht

Macht maakt aanspreken moeilijker, maar zorgt er ook voor dat er eerder op geacteerd wordt. Oscar David beschrijft in dit artikel drie soorten macht.

Download pdf

Moed

Voor aanspreken is ‘de juiste dosis’ moed nodig. Andor de Rooy schetst in dit artikel hoe angst helpt te voorkomen dat moed doorslaat in roekeloosheid.

Download pdf

Vertrouwen

Elkaar vertrouwen zorgt ervoor dat we elkaar vaker aanspreken en daar ook meer uithalen. Stephen M.R. Covey legt in dit artikel uit hoe je werkt aan vertrouwen.

Download pdf

Kwetsbaarheid

Aanspreken lukt niet zonder je zelf kwetsbaar op te stellen. Brené Brown legt uit hoe.

Bekijk video

Verandermanagement

Nu écht een aanspreekcultuur creëren vraagt ander gedrag dan we gewend waren. Ga op pad met een paar pioniers. Ardon schetst een inspirerend perspectief.

Bekijk video

Jezelf veranderen

Aanspreken is tegennatuurlijk. Maar het ís mogelijk jezelf daarin te veranderen. Margriet Sitskoorn legt uit hoe dit in de hersenen werkt.

Bekijk video

Lastige gesprekken

Aanspreken wordt ervaren als een lastig gesprek. Als je na alle tips in Aanspreken? Gewoon doen! verder wilt lezen bekijk dan content van Stone, Patton en Heen.

Download pdf

Conflicten

Voor het ontwikkelen van de bereidheid elkaar aan te spreken is het noodzakelijk conflicten aan te durven gaan. Dit artikel van Flanagan en Runde laat zien wat dat oplevert.

Download pdf

Psychologie

Aanspreken associeren we vaak met ‘slecht nieuws’ brengen en daar zijn we niet voor gemaakt. Lees een wetenschappelijk artikel daarover van Bond en Anderson.

Download pdf

Algemene Voorwaarden Aanspreek Academie

Ben je geïnteresseerd in een online training op www.AanspreekAcademie.nl en benieuwd naar de algemene voorwaarden? Download ze hier.

Download pdf